Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby po gracku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapelusze grzybów 500 g
listki cząbru 4 gałązki
Kolendra cała Prymat
listki kolendry
skórka z cytryny
oliwa 150 ml
białe wino 125 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby po gracku

Zagotowujemy wodę z oliwą i skórka z cytryny, zielona pietruszka, cząbrem i ziarenkami kolendry. Gotujemy przez 25-30minut. Przecedzamy dodajemy wino i dokładnie umyte grzyby, gotujemy przez 15 minut. Po ostudzeniu wkładamy na około 2 godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak