Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z grzybów świerzych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 500 g
Wywar: 100 ml
masło 30 g
mąka 30 g
cebula 1
śmietana 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z grzybów świerzych

Grzyby kroimy na kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w ósemki. Zalewamy grzyby i cebulę wywarem i gotujemy aż do miękkości. Wywar przecedzamy i studzimy. Z mąki i masła robimy białą zasmażkę, dodajemy ostudzony wywar i gotujemy. Gdy sos zgęstnieje dodajemy posiekane grzyby, śmietanę i przyprawy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak