Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz warzywny z parówkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
marchewki 3 szt
parówki 5 szt
cebula biała 1 szt
papryka czerwona 1 szt
pietruszka zielona 1
mąka 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
kostka rosołowa 1 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Kurkuma mielona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz warzywny z parówkami

Obrane ziemniaczki i marchewkę kroimy w kostkę, paprykę, parówki(po skosie) i cebulę w podłużne paseczki. Wrzucamy do lekko osolonego wrzątku. Gotujemy dodając stopniowo przyprawy(papryka i kurkuma nada daniu kolor czerwony), zagęszczamy mąką, na końcu dodajemy kostkę rosołową i posypujemy świeżą natką pietruszki.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak