Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser owocowo-jogurtowy mrożony ze świeżymi owocami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt naturalny 100 ml
cukier puder 1 łyżeczka
arbuz 10 łyżeczk
brzoskwinia 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: deser owocowo-jogurtowy mrożony ze świeżymi owocami

Zmiksować porzeczki czarne i czerwone z dodatkiem arbuza, dodać 100 ml jogurtu naturalnego 1 1 łyżeczkę cukru pudru, dokładnie wymieszać, przełożyć do 2 pojemniczków okrągłych, zamknąć i wstawić na całą noc do zamrażarki, wyjąć ostrożnie, położyć na środku talerz, ozdobić plastrami brzoskwini bez skórki i kawałkami arbuza, na wierzchu każdego deseru położyć listki świeżej melisy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bejciu24 07.07.2011 20:09
świetnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak