Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp w kapuście kiszonej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1 kg
kapusta kiszona 800 g
olej 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: karp w kapuście kiszonej

Wypatroszona rybę dobrze oczyścić, opłukać, natrzeć solą, pieprzem i ostrą papryka. Kapustę udusić na oleju, a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego układając warstwami na przemian z pokrojoną na porcję rybą. Całość polać olejem i piec ok. 40 min. w piekarniku o temp. 180-200 C.Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak