Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letnie szaszłyki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 50 dag
jajko 1 szt
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat wg uznania
ziemniaki ugotowane 8 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
zioła do smaku
olej wg uznania
papryka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Letnie szaszłyki

1. Mięso mielone umieść w misce, wbij jajko. Dodaj obraną, opłukaną i drobno poszatkowaną cebulę oraz tyle bułki tartej, by powstała zwarta masa na pulpety. Dopraw ją solą i pieprzem.
2. Wilgotną dłonią formuj niewielkie pulpeciki. Wrzucaj je na osolony wrzątek i gotuj ok 8 min. W tym czasie ugotowane ziemniaki przekrój na połówki, skrop odrobiną oleju, oprósz solą i ulubionymi ziołami.
3. Papryki umyj, przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne, miąższ pokrój na kawałki. Na zmoczone wodą patyki do szaszłyków nadziewaj na przemian pulpety, ziemniaki i kolorowe papryki. Opiekaj, obracając ok 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 12.01.2014 10:27
super !!!!!
Jodaj 07.11.2012 10:21
super te szaszłyki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak