Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z czarnej porzeczki wiśni i jeżyn

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czarna porzeczka 1
cukier 1
spirytus 1

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z czarnej porzeczki wiśni i jeżyn

Czarną porzeczkę obrać z szypułek,wypłukać zalać spirytusem.Odstawić na 10 dni.Po 10 dniach oddzielić porzeczkę od spirytusu, spirytus odstawić na następne 10 dni a porzeczkę zasypać dużą ilością cukru i również odstawić na 10 dni co jakiś czas poruszyć słoikiem.Po 10 dniach oddzielić porzeczkę od powstałego soku ,a sok połączyć ze spirytusem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak