Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka-żurawinówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawiny 3 szklanki (najlepiej przemrożon
czystej wódki 1l
spirytusu 1/4litra
cukru 2 szklanki
wanilii 1 laska

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka-żurawinówka

Żurawiny rozdrabniamy przy użyciu blendera ,albo maszynki do mięsa,wlewamy do słoja ,zalewamy wódką i odstawiamy na 2 tygodnie.Po tym czasie przecedzamy (a właściwie przeciskamy), wszystko przez gazę lub lnianą serwetę.Do powstałego płynu dodajemy cukier i laskę wanilii,delikatnie podgrzewamy i mieszamy.Kiedy mikstura ostygnie,wlewamy do niej spirytus i odstawiamy na kolejne14 dni.Po miesiącu żurawinówka jest gotowa.Nic ,tylko robić przyjęcie!
Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak