Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orzeszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 KG
żółtko jajek 10 szt.
margaryna lub masło 500 g
cukier puder 400 g
śmietana 12% 2 łyżki
mleko czek w puszce gotowe 3 puszki
rodzynki 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Orzeszki

1. Mąkę, żółtka, margarynę, cukier puder, śmietanę wymieszać i zagnieść. Ciastem wyklejać specjalne foremki w kształcie skorupek orzechów włoskich. Wstawić do piekarnika ustawionego na 180 stopni na ok. 10 minut (aż będą złoto-brązowe).
2. Mleko wysokosłodzone zagęszczone czekoladowe już gotowe wymieszać z rodzynkami wcześniej zanurzonymi w alkoholu (na kilka godzin).
3. Każdą upieczoną \"skorupkę\" nadziewać czekoladowym mlekiem (2) i przykryć drugą \"skorupką\".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 13.07.2011 13:39
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak