Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

risotto z kaszy perłowej i wędzonej ryby

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Wędzona ryba 600 g
groszek konserwowy 1 pusz mała
marchew 2 szt
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
natka pietruszki 3 łyżki
ser żółty 50 g
kasza 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: risotto z kaszy perłowej i wędzonej ryby

Kaszę wypłukać, gotować w dużej ilości wrzącej, osolonej wody. Ugotować na półmiękko, odcedzić. Marchew umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę i poddusić na maśle podlewając wodą. Oddzielić mięso ryby od ości, podzielić na małe kawałki. Ser zetrzeć na tarce. Ciepłą kaszę wymieszać z rybą, marchwią, groszkiem, dodać przyprawy, posypać serem, poddusić do momentu aż kasza będzie miękka, a ser rozpuszczony. Przed podaniem posypać pietruszką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 06.07.2011 14:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak