Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak faszerowany.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 szt
przyprawa do ku 2 łyżeczki
mięso mielone 15 dag
pieczarki 10 dag
ser żółty 10 dag
papryka czerwona 1 szt
jajko 2 szt
bułka 1 szt
masło 1 łyzka
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak faszerowany.

Z kurczaka usunąć kości a tuszkę posypać przyprawą do kurczaka i odstawić na 1,5 godziny.W tym czasie przygotować farsz: Bułeczkę namoczyć,odcisnąć,pieczarki obrać pokroić na ćwiartki i podsmażyć na maśle.Paprykę umyć i drobno posiekać a ser pokroić w małą kosteczkę.Wszystkie składniki wyrobić na jednolitą masę,dodając sól i pieprz do smaku.Kurczaka nadziać farszem,zszyć nitką i piec 1,5 godziny w tem 160 -180 stopni.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 31.01.2014 10:04
taki kurczak to dopiero pyszności!!
ankaryba 24.07.2013 08:27
rewelacja!!!
Motorek 10.05.2013 09:03
coś dla mnie
Wafelek2601 25.02.2013 09:39
Bardzo lubię kurczaka faszerowanego
Justa32 07.11.2011 09:38
smaczny kurczaczek
Justa32 07.11.2011 09:38
smaczny kurczaczek
IZABELA29 10.09.2011 18:35
smaczniutki .
misia53 07.07.2011 11:14
Dla odmiany możnaby zrobić ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak