Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto żółto-brązowe:)

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt czekoladowy
mleko 3 szkl.
masło 2 kost.
cukier 1,5 szkl.
żółtko jajek 7 SZT.
budyń waniliowy 2 opak.
kakao 3 łyżeczki
gorzka czekolada
rodzynki 100 g
orzechy 100 g
brzoskwinie w puszce
ananas w puszce
kokos

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto żółto-brązowe:)

1. MASA:
-2,5 szkl. mleka zagotować z cukrem.
- Żółtka rozmącić i wymieszać z resztą zimnego mleka oraz z budyniem. Wlewać powoli do gotującego się mleka, cały czas mieszając.
- Powstały krem ostudzić, a następnie dodać do zmiksowanej margaryny. Podzielić na dwie cześci:
1) masa + kakao + rodzynki +posiekane orzechy, pokrojoną czekoladę
2) masa +pokrojone ananas + pokrojone brzoskwinie
2. CIASTO :
- Biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń i ananasa, a następnie wyłożyć zółtą, a potem brązową masę. Całość posypać kokosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 31.10.2011 16:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak