Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napój z buraków kwaszonych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraków 1kg
cukier i sól do smaku
koperek drobno posiekany
przegotowanej wody 4 szklanki
chleb razowy 2 - 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Napój z buraków kwaszonych

Przegotować wodę i ostudzić.Buraki obrać , pokrajać w plastry , włożyć do kamiennego garnka.Zalać ciepłą wodą , ale nie gorącą .Do buraków dodać rozdrobniony chleb . Przykryć i pozostawić 3 dni .
Z gotowego kwasu buraczanego zrobić napój.
1 litr uzyskanego kwasu burakowego doprawić do smaku solą i cukrem , dodać koperek , oziębić.Napój można mieszać z sokiem z jabłek lub innych owoców, dodać sok z cytryny, z pomidorów itp.Bardzo dobry napój na gorące lato. Polecam.Zyskasz na zdrowiu- dobry na anemie .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak