Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z bananami i galaretką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 3/4 szklanki
mąka tortowa 3/4 szklanki
galaretka brzoskwiniowa 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń 1 sztuka
banan 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z bananami i galaretką

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, chwilę ubijać i dodać żółtka. Następnie dodać mąkę proszek budyniowy i proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać na blaszkę . Upiec w temp. 180 stopni .Po wystygnięciu nałożyć na wierzch plastry banana i wylać galaretkę. Udekorować owocami. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 29.07.2011 00:12
palce lizać
halina17 06.07.2011 13:40
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak