Flądra z grilla

Flądra z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

    10 dag
  • olej

    150 ml
  • flądra

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Małe flądry (to ważne bo duże nie są tak smaczne)oporządzić - rozciąć brzuch - wyjąc wnętrzności, poobcinać łebki (od góry zaraz za głową do dołu tak żeby została płetwa grzbietowa - tak żeby usunąć naprawdę samą głowę). Rybki nacieramy solą i pozostawiamy na przynajmniej 30 minut.
W tym czasie rozpalamy grill. Ryby smarujemy z obydwu stron olejem.
Grillujemy zaczynając od strony ciemnej – ok. 10 - 15 min (ale tak żeby nie spalić), następnie przewracamy na stronę jasną i grillujemy ok. 3 - 5 min (krócej bo ta strona jest delikatniejsza).
Można oczywiście doprawić do smaku wedle upodobań. Grillujemy aż nie poodcinane płetwy zrobią się na chipsy - można zjeść tez płetwy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

danusia19671

17.05.2013 15:26
Obydwa zdjęcia są moje koleżanko

jasiek

10.05.2011 23:25
rewelacja

danusia19671

26.08.2010 19:04
To trzecie zdjęcie wyraźne to jest moje, skopiowałaś właśnie to zdjęcie

danusia19671

26.08.2010 18:53
Nie wiem dlaczego skopiowałaś i dodałaś moje zdjęcie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat