Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona sałatka na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 30 dag
papryka czerwona 1 szt
pomidory 3 szt
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
cebula 1 cukrowa

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona sałatka na ostro

1. Mięso z piersi kurczaka umyj starannie, osusz, a następnie pokrój w cienkie plasterki. Oprósz ostrą papryką i usmaż na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Na koniec dopraw solą. Strąk czerwonej papryki przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne, miąższ pokrój w paski.
2. Pomidory umyj, przekrój na połówki a potem na ósemki. Usuń gniazda nasienne. Obrany czosnek pokrój w plasterki, posiekaj cienko cebulę. Wszystkie składniki sałatki połącz, oprósz solą i pieprzem, skrop odrobiną oleju, wymieszaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 28.12.2013 19:26
nie znam cebulki cukrowej
kate.500 17.02.2013 20:58
super
sunnymood 31.12.2011 20:16
extra:)
anja3107 17.12.2011 18:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak