Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba w galarecie po żydowsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

panga 1 kg
cebula 6 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
ziele angielskie 6 szt
migdały 0,5 op
rodzynki 0,5 op
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w galarecie po żydowsku

Pokroić marchewkę, i cebulę. Gotować wywar z wszystkich warzyw (razem z zielem angielskim) pod przykryciem na małym ogniu z ok 1 l wody( wody tylko tyle aby przykryć warzywa) przez ok 3 godz. Rybę podzielić na kawałki(dobre są filety z pangi lub innej dość mięsistej ryby), osolić, pozostawić na ok 1 godz. Z wywaru usunąć warzywa i gotować w nim rybę z rodzynkami i migdałami ok 20 min. Wyjąć rybę ułożyć np w półmiskach a wywar doprawić solą, pieprzem i cukrem. Dodać żelatynę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zalać rybę stygnącym wywarem i odstawić do lodówki aż powstanie galaretka.
Podawać z chrzanem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 10.03.2012 21:08
super
halina17 06.07.2011 13:41
smaczna ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak