Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z masą malinową i bitą śmietaną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier puder 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
maliny świeże 1 kg
śmietana 500 ml
cukier wanilowy 1 sztuka
cukier puder 1 łyżka
bita śmietana 1 sztuka
jabłko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z masą malinową i bitą śmietaną

Białka ubijamy ze szczyptą soli.W drugiej misce żółtka ubijamy z cukrem na gladką masę.
Do ubitych z cukrem żółtek dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.Na koniec do masy z żółtkami mikserem na najniższych obrotach dodajemy ubite białka.
Wlewamy do nasmarowanej masłem blachy i wysypanej mąką blaszki. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym. Maliny miksujemy dodajemy do śmietany i ponownie razem miksujemy. Dodajemy cukier puder. Mieszamy. Gotową masę umieszczamy na ok 30 minut w lodówce. Gotowy biszkopt przekrawamy w górnej części. Przekładamy masą. Masę nakładamy na wierzch ciasta. Dekorujemy bitą śmietaną i jabłkiem. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 23.05.2012 18:48
super deser, szybki i smaczny
Marybeth
Marybeth 02.10.2011 14:29
Pycha!
magduś83 13.09.2011 20:11
mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak