Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba duszona w kapuście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 500 g
kapusta biała 1 kg
ser tarty 2 łyżki
śmietana kwaśna 3/4 szkl
mąka 1 łyżka
margaryna 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ryba duszona w kapuście

Kapustę obrać z zewnętrznych liści, wyciąć głąb, włożyć główkę do wrzącej wody, obgotować, wystudzić i podzielić na liście. Filety umyć, odsączyć podzielić na porcje, posolić,obtoczyć w serze wymieszanym z majerankiem i zawinąć każdy kawałek w liść kapusty. Porcje ułożyć w rondlu ze stopionym masłem. Podlać wodą lub wywarem z kapusty (2szklanki) i dusić do miękkości. Śmietanę wymieszać z mąka zalać potrawę i razem gotować jeszcze 10-15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 17.12.2011 23:03
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak