Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z brzoskwiniami polany syropem brzoskwiniowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser 80 dkg
brzoskwinie w puszce 1 duża
żółtko jajek 2 sztuki
budyń waniliowy 1 sztuka
jajko 1 sztuka
masło 10 dkg
aromat cytrynowy 1 sztuka
cukier puder 0,5 szklanki
galaretka brzoskwiniowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami polany syropem brzoskwiniowym

Ser zmielić dwukrotnie. Brzoskwinie zmiksować na gładką masę. Masło utrzeć na puszystą masę dodając cukier puder, żółtka i jajko. Pod koniec ucierania dodać ser, budyń w proszku, zmiksowane brzoskwinie i kilka kropel aromatu cytrynowego. Wszystko wymieszać i wyłożyć na blachę.Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 50 minut w temperaturze 170 stopni. Po wyciągnięciu i schłodzeniu, delikatnie polać syropem pozostałym po brzoskwiniach wymieszanym z galaretką. Warstwa ma być niewielka i chłodzić w lodówce.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 13.01.2012 23:38
Uwielbiam serniki! ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak