Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z wędzonymi brzuszkami łososia

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron kokardki 40 dag
czosnek 2 ząbki
cebule dymki 2 szt
pieczarki 20 dag
słodka śmietana 1,5 szkl.
oliwa 4 łyżki
sok z cytryny 1 szt
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z wędzonymi brzuszkami łososia

Makaron ugotować al dente. Pieczarki pokroić na plasterki. Cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie pieczarki i posiekaną cebulę. Dusić do momentu, aż nadmiar płynu wyparuje. Wlać powoli śmietankę, dokładnie wymieszać z warzywami, gotoważ tak długo, aż sos zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem. Brzuszki obrać ze skórki, pokroić w paseczki, skropić sokiem z cytryny, dodać do sosu. Całość wymieszać z ugotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 08.01.2012 18:36
jestem bardzo ciekawa smaku :P
aga130982 07.11.2011 11:23
uwielbiam
aga130982 07.11.2011 11:23
uwielbiam
aga130982 07.11.2011 11:23
uwielbiam
joanna77 23.07.2011 22:21
fajnie brzmi!
malaczarna23 24.04.2011 08:18
ciekawy przepis
ewelina63 27.12.2010 14:07
super
marzena06 25.12.2010 14:08
świetny
marzena06 25.12.2010 14:08
świetny
pioge7 03.12.2010 10:37
palce lizać
darus 22.08.2010 14:04
super
aga130982 20.06.2010 15:13
mniam, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak