Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczne paski wieprzowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 0,5 kg
sól 1 łyżeczka
Ziele angielskie mielone Prymat 0,5 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
mąka ziemniaczna 1,5 łyżki
czosnek 2 posiekane ząbki
sos sojowy 1,5 łyżki
olej do smażenia 1 sztuka
cukier 2 łyżeczki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 2 łyżeczki
sos śliwkowy 6 łyżek
sałata 10 listków
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczne paski wieprzowe

Mięso pokroić w paski. Sól połączyć z przyprawami i mąką ziemniaczaną, natrzeć paski mięsa, odstawić na 30 minut. Olej rozgrzać na średnim ogniu, włożyć połowę mięsa, zamieszać, smażyć 3minuty wybrać łyżką cedzakową, osączyć w cedzaku, przełożyć do miski. Smażyć pozostałe mięso. Wlać sos sojowy do mięsa, posypać cukrem, dokładnie wymieszać. Dwie łyżki oleju, w którym smażono mięso, wlać na gorącą patelnię, rozgrzać na średnim ogniu, dodać imbir, czosnek, sól i pieprz, mieszając podgrzewać przez 305 sekund, włożyć usmażone mięso, mieszać na ogniu tak, aby sos pokrył mięso. Przełożyć mięso na gorący półmisek. Kawałek mięsa ułożyć na listku sałaty, posmarować sosem śliwkowym, założyć boki, zwinąć jak naleśnik. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak