Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z mięsem i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 2-3
czosnek 2 ząbki
mięso wieprzowe mielone 0,5 kg
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1
koncentrat pomidorowy 1
sól do smaku do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1
ziele angielskie 2

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z mięsem i pieczarkami

1.Kapustę poszatkować i gotować w małej ilości wody pod przykryciem,dodać listek laurowy i ze dwa ziela angielskie.
2.Mięso mielone podsmażyć wraz z pokrojoną drobno cebulą,dodać sól i piepprz.
3.Wrzucić podsmażone mięso do gotującej się kapusty i dalej gotować na małym ogniu pod przykryciem.
4.Pokrojone pieczarki podsmażyć i również wrzucić do kapusty.
5.Do gotującej się kapusty dodać przyprawę do bigosu,sól i pieprz do smaku.
6.Na koniec dodać koncentrat pomidorowy i rozgnieciony czosnek do smaku i jeszcze chwilkę podgotować.
7.Podawać z ziemniakami lub pieczywem.
SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak