Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan po włosku z dodatkiem białego wina

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 2 sztuki
cebula 2 sztuki
pomidory 4 sztuki
oregano 2 gałązki
rozmaryn 2 gałązki
oliwa 6 łyżek
białe wino 5 łyżek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan po włosku z dodatkiem białego wina

Bakłażany dokładnie umyć. następnie pokroić w plastry (wzdłuż). Gotowe plastry posolić i odstawić na 30 minut. Po upływie tego czasu bakłażany starannie osuszyć papierowym ręcznikiem i podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Pomidory i cebule obrać i pokroić w plastry. następnie poddusić na lekkim ogniu (na rozgrzanej oliwie) i posolić do smaku. Na podsmażonych bakłażanach układać pomidory z cebulką. Całość posypać drobno posiekanymi ziołami i skropić winem. Zapiekać w piekarniku przez około 7-9 minut w 170 stopniach.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 15.07.2011 08:35
coś dla mnie:)
szyba 06.07.2011 08:41
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak