Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa duszone w jogurcie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
por 1 sztuka
pieczarki 200 gram
marchewka 4 sztuki
cukinia 2 sztuki
jogurt naturalny 1 szklanka
rosół drobiowy 1/4 szklanki
natka do ozdoby
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 200 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa duszone w jogurcie

Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osuszyć. Z papryki wykroić gniazda nasienne. Marchew i pora obrać. Następnie wszytko pokroić na cieniutkie plasterki (papryka na cienkie kawałeczki). Pieczarki dokładnie oczyścić (najlepiej obrać skórkę) następnie pokroić w plasterki. Wszystkie przygotowane warzywa wrzucić do garnka i zalać rosołem, a następnie jogurtem. Można również doprawić solą i/lub pieprzem do smaku wedle uznania.
Tak przygotowane warzywa w zalewie z rosołu i jogurtu dusić pod przykryciem na średnim ogniu przez około 18-20 minut. Na kilka minut (3-4) przed końcem duszenia całość posypać startym serem oraz posiekaną natką.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz18 06.11.2011 23:24
genialnie
Kate131 13.07.2011 08:00
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak