Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś kurczaka z pomarańczami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód 1/2 łyżki
pierś z kurczaka
pomarańcze 2
olej
sok pomarańczowy 1/3 szklanki
sól i pieprz do smaku
wino białe wytrawne 1/3 szklanki
bulion 1/3 mięsny

Przepis i sposób przygotowania na: pierś kurczaka z pomarańczami

miód wymieszać z przyprawami i natrzeć pierś. Wstawić na ok. godzinkę do lodówki. Pomarańcze podzielić na mniejsze cząstki. Pierś naciąć i powkładać w nie cząstki pomarańczy oprószyć solą i pierzem . Mięso obwiązać sznurkiem i posmarować olejem. Piec ok. 20 minut. wino, sok i bulion pogrzać a następnie skropić nim mięso dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 25.06.2012 22:38
Musi smakować wybornie.
Renata34 18.01.2011 19:23
bardzo oryginalny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak