Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron rurki z warzywami i orzechami w sosie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 250 gram
orzechy piniowe 2 łyżki
cukinia 600 gram
cebula czerwona 2 sztuki
pomidory 4 sztuki
śmietana 1/2 szklanki
olej 1 łyżka
bazylia 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron rurki z warzywami i orzechami w sosie

Makaron ugotować (należy uważać, aby nie był zbyt rozgotowany).
Pomidory obrać ze skóry, a następnie pokroić w kostki. Cukinię dokładnie umyć, obciąć końce i pokroić w dość cienkie paseczki. Cebulkę obrać i bardzo drobno posiekać, a następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu. Po 4 minutach dodać cukinię. Smażyć razem przez około minutę na średnim ogniu (zwiększyć). Następnie dodać pomidory i całość smażyć przez kolejne 5 minut. Po 5 minutach dodać śmietanę . Całość jako sos doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z makaronem. Gotowy makaron z sosem doprawić do smaku solą oraz pieprzem i posypać drobno posiekaną bazylią. Przed podaniem danie posypać podprażonymi ziarenkami orzechów pinii.

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 06.01.2012 14:45
super
Iwusia 31.10.2011 23:37
ciekawy przepis
olivka 08.08.2011 05:33
pycha
Olaa 15.07.2011 11:12
mniaaam
Joanna132 10.07.2011 08:39
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak