duszony schab

duszony schab

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    60 dag
  • sól i pieprz do smaku

  • mąka

  • olej

  • cebula

    1
  • liść laurowy

  • ziele angielskie

  • czosnek

    1-2 ząbki
  • bulion

    3/4 mięsny
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso pokroić na plastry. Każdy jeden oprószyć solą i pieprzem oraz mąką. Obsmażyć je na oleju. razem z tłuszczem włożyć mięso do garnuszka. Dodać pokrojona cebulę, oliwki i pozostałe przyprawy. Dodać gorący bulion i dusić do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

04.06.2012 21:45
Fajny pomysł na schab.

Emilia22

29.09.2010 14:49
zjadłoby się takiego:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat