Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deserowa kaszka manna na biszkoptach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
kasza manna 5 łyżek
cukier 1 łyżka
wanilia 1 łyżeczka
biszkopty okrągłe 5 sztuk
polewa czekoladowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Deserowa kaszka manna na biszkoptach

Mleko doprowadzić do wrzenia, dodać cukier i wanilię. Zdjąć jak tylko zacznie wrzeć i stopniowo dodawać kaszę mannę, energicznie mieszając. Gotujemy kilka minut, by zgęstniała. Następnie na no małych pucharków lub foremek, układamy małą warstwę biszkoptów i wlewamy przygotowaną kaszę mannę gorącą. Zostawiamy do ostygnięcia w chłodnym miejscu. A następnie wkładamy do lodówki na kilka godzin. Schłodzoną kaszkę wyjmujemy i przekładamy na tacę. Gotową polewą malujemy wzorki, bądź polewamy całość czekoladą. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anoosia 22.07.2011 08:29
jak to pięknie wygląda!!!
goofy9 08.07.2011 14:59
świetny pomysł
1j1o1l1a1 06.07.2011 14:16
czemu nie...deserek może być :)
ewasylwia 06.07.2011 11:30
ciekawe
ewasylwia 06.07.2011 11:30
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak