Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królewski dżem z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier żelujący 350 gram
gruszki 1/2 kg
rodzynki 100 gram
aromat migdałowy kilka kropli
cukier waniliowy 1/2 opakowania
Kwas cytrynowy Prymat 1 płaska łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: królewski dżem z rodzynkami

Owoce obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne, pokrój w grubszą kostkę.
Rodzynki wypłucz i namocz przez chwilę w gorącej wodzie.
Przygotowane owoce wymieszaj z cukrem żelującym. Całość zagotuj, ciągle mieszając.
Od momentu zagotowania, gotuj jeszcze 2 minuty. Dodaj wypłukane rodzynki, kilka kropli aromatu migdałowego i płaską łyżeczkę kwasku cytrynowego.
Masę zdejmij z ognia, mieszaj do zniknięcia piany.
Gorącym dżemem napełnij czyste, wyparzone słoiki i natychmiast zamknij.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 02.04.2013 23:27
pychota!!!!;]
aleksa123 07.09.2011 14:24
fajny przepis
Zoso 22.07.2011 23:13
ciekawy dzem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak