Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniaczki z ciasta francuskiego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto francskie
kapusta kiszona
cebula
pieczarki
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczki z ciasta francuskiego

Kapustę pokroić ,lekko obgotować, odcedzić.
Na patelni poddusić cebulę z solą i cukrem , dodać pokrojone pieczarki i kapustę.
Można dodać łyżeczkę przecieru pomidorowego. Doprawić mocno pieprzem,Poczekać aż wystygnie.

Na ciasto francuskie wyłożyć farsz i zwijać dowolnie. Najłatwiej jednak zrobić to w formie rolady i po upieczenie pokroić w grube kawałki po skosie. Przed upieczeniem można posmarować roztrzepanym jajkiem
Piec według przepisu podanego na opakowaniu do momentu kiedy ciasto będzie złote wysokie i będą w nim widoczne osobne płaty.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak