Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszki pod pierzynką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 4-5
laska wanili
cukier 2 łyżki
masło 1 łyżka
ciasto: mąka 18 dag
masło 1/2 kostki
śmietana 2 łyżki
żółtko jajek
cukier puder 1/2 szklanki
cukier waniliowy
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: gruszki pod pierzynką

Gruszki obrać i pokroić na mniejsze kawałki najlepiej na ósemki. Gotować je ok. 5 minut w wodzie z dodatkiem laskie wanilii oraz cukru. Następnie odcedzić. Przełożyć je do formy żaroodpornej. Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zagnieść. I wstawić je do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować i przykryć nim gruszki. Piec ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 24.06.2012 23:21
Lubię takie desery.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak