Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak pod pierzynką (Dukan)

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
kapusta biała 25 dag
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
bulion warzywny 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak pod pierzynką (Dukan)

Filet rozbić, przyprawić solą i pieprzem, lekko podsmażyć. Kapustę drobno poszatkowac i sparzyć. Następnie kapustę mieszamy z ziołami i układamy na filecie. W rondelku zagotowujemy bulion i wkładamy do niego filet w taki sposób, by kapusta nie spadała z mięsa. Całosc duzimy, az kapusta będzie całkiem miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aguus 06.07.2011 09:49
Super propozycja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak