Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z grilla z masełkiem czosnkowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrąg
masło
czosnek
sól
cytryna
koperek
folia aluminiowa

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z grilla z masełkiem czosnkowym

Świerze wypatroszone pstrągi umyć i osuszyć.
Przygotować masło czosnkowe:
Masło rozetrzeć widelcem ,dodać widelcem przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany koperek. Folie aluminiową podzielić na duże kwadraty. Każdy z nich posmarować przygotowanym masłem na środku ułożyć rybę.Posolić Do wnętrza ryby włożyć sporo masła ,można dodać otartą skórkę z cytryny.Wierzch ryby również natrzeć masłem. Całość zawinąć w folię. Ułożyć na ruszcie i grillować aż ryba nie będzie surowa ok 10-20minut. Pod koniec pieczenia folię można otworzyć aby powstały płyn wyparował,lub całkowicie zdjąć i rybę bezpośrednio położyć na ruszcie aby skórka zrobiła się chrupiąca. Podawać z plasterkiem cytryny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak