Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęś w maladze

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęś 2 kg
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
smalec 3 łyżki
śliwki 8 szt
sól
wino czerwone 0,5 (słodkie)

Przepis i sposób przygotowania na: Gęś w maladze

Z warzyw i podrobów przygotować wywar.
Dodać namoczoną w zimnej przegotowanej wodzie żelatynę, odstawić do skrzepnięcia.
Sprawioną gęś upiec na smalcu, wystudzić i usunąć kości.
Mięso piersi oraz udek pokroić w cienkie płaty, ułożyć na półmisku, udekorować połówkami śliwek.
Do krzepnącej galarety dodać wino i polać nią półmisek z gęsią.
Pozostawić do skrzepnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak