Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zasmażana młoda kapustka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda 1/2 szt
koperek 1 pęczek
masło 4-5 łyżek
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
ocet 1-2 łyżeczki
mąka 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zasmażana młoda kapustka

Kapustę szatkujemy i wrzucamy na 3 łyżki rozgrzanego, roztopionego masła, przyprawiamy Kucharkiem- podsmażamy.
Dodajemy około 1/2- 2/3 szklanki wody- dusimy.
Z reszty masła i mąki robimy w rondelku zasmażkę- zagęszczamy kapustę i mieszamy.
Na koniec dodajemy posiekany koperek i doprawiamy do smaku octem i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 16.10.2013 08:51
smaczna :-)
joanna77 02.03.2012 11:57
smaczne
Iwona45 14.11.2011 09:45
uwielbiam
olivka 18.08.2011 14:41
lubie koperek pod wszelką postacią!!
olivka 18.08.2011 14:40
z pewnością smaczne!
Natalia40 06.08.2011 16:19
pycha
Gosia32
Gosia32 15.07.2011 15:01
moja ulubiona;]
Agnieszka_B 07.07.2011 00:24
Rewelacyjny dodatek do letniego obiadu:)
Haneczka1 06.07.2011 22:02
uwielbiam młodą kapustkę i robię bardzo podobnie jest świetna.
Krystyna32 06.07.2011 08:21
bardzo dobre !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak