Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzanki z rybą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka 10 kromek
margaryna 1 łyżka
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
masa
bułka 1/2 małej
cebula 1 szt
masło 2 łyżeczki
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 2 łyżki
ryba 200 (gotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: grzanki z rybą

Kromki butki posmarować margaryną z jednej strony, a na nie posmarowaną stronę nałożyć masę rybną; na każdej położyć kawałeczek masła i lekko posypać tartą bulką. Zapiekać ok. 10 min. Po wyjęciu posypać pietruszką.
Masa rybna: bułkę namoczyć w mleku lub w wodzie, wycisnąć, 3/4 cebuli obranej i opłukanej podsmażyć lekko na margarynie bez zrumienienia, pozostałą część cebuli zemleć w maszynce razem z rybą i bułką. Zmieloną masę utrzeć z jajem, dodać podsmażoną cebulę, wymieszać, doprawić solą i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak