Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos truflowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

trufle
białe wino 250 ml
masło 30 g
mąka 30 g
Wywar: 250 ml
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos truflowy

Trufle zalewamy wywarem i moczymy. Następnie kroimy je cienko i gotujemy w winie. Masło rozpuszczamy na patelni i ciągle mieszając dodajemy do niego mąkę następnie zalewamy wywarem, w którym moczyły się trufle i dodajemy grzyby. Dolewamy wino w którym się gotowały. Cały czas mieszając. Na koniec przyprawiamy sokiem z cytryny i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak