Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pestkówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

spirytusu 90% 1/4 l
wody 1/2 l
cukru 35 dag
pestek z jabłek 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pestkówka

Cukier stopić,podgrzewając go z wodą,ostudzić,wlać do hermetycznie zamykanego naczynia, dodać pestki i spirytus,a następnie pozostawić na 40 dni. Po upływie tego czasu przecedzić przez bibułę i wlać do butelki z ciemnego szkła.
Im starsza,tym lepsza.

źródło;Nalewki,likiery i wina domowe,książka Małgorzaty Caprari
Nalewkę wpisuję na prośbę uczestników spotkania w Otominie,niektórzy próbowali i smakowało im.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak