Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pirat z Karaibów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukru brązowego 1 łyżka
kawy 1,5 szklanki mocnej gorącej z ek
śmietanki kremówki 30% 4 łyżki
rum 2 łyżki
czekolada deserowa 4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Pirat z Karaibów

1. Śmietankę lekko ubij. Czekoladę utrzyj na wiórki obieraczką do warzyw lub zetrzyj na tarce.
2. Kawę wymieszaj z cukrem, likierem i rumem, wlej do ogrzanych szklaneczek lub pucharków (jak do kawy po irlandzku). Po wypukłej stronie łyżki wlej na wierzch śmietankę. Posyp startą czekoladą. Podaj ze słomką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak