Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wędzone śledzie lub makrela w oleju

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2 szkl
cebula 1 szt
marchew 1 szt
olej 1/2 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
tymianek szczypta
śledzie 400 wędzone

Przepis i sposób przygotowania na: wędzone śledzie lub makrela w oleju

Przygotować filety ze śledzi lub makreli, ułożyć je w misce i zalać zimnym mlekiem na 1-2 godz., przewracając kilka razy. Osączyć i osuszyć. Marchew i cebulę umyć, obrać i poszatkować. Ułożyć w porcelanowym lub szklanym naczyniu filety przekładając je plasterkami marchwi i cebuli i posypać pokruszonym liściem laurowym i tymiankiem. Na wierzchu ułożyć można mlecze i ikrę. Zalać olejem. Przechowywać w chłodnym miejscu na najmniej 24 godz. przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak