pieczony schab

pieczony schab

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    80 dag
  • pomidory

    3
  • olej

  • cebula

    2
  • włoszczyzna

  • dowolne zioła

  • sól i pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso oczyszczone i podzielone na mniejsze części oprószyć solą pieprzem i ziołami. Obsmażyć je na oleju. a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego. Włoszczyznę podzielić na mniejsze części i dodać do mięsa. Wrzucić jeszcze posiekaną cebulę, obrane pomidory, a nawet czosnek. Całość doprawić do smaku sola i pieprzem. Dolać 1 szklankę wody i dusić ok. 45 minut. w połowie pieczenia obrócić kotlety.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

05.05.2012 21:33
Takiego schabu jeszcze nie robiłam.

szalonamariolka

01.08.2011 22:22
pyszności

Emilia22

29.09.2010 14:48
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat