Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porterówka - nalewka o smaku kukułkowego nadzienia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spirytusu 0,5 litra lub wódki
portera 0,5 litra
cukry waniliowe 2
cukru brązowego 4 łyżki lub białego

Przepis i sposób przygotowania na: Porterówka - nalewka o smaku kukułkowego nadzienia

Portera gotujemy na słabym ogniu z cukrem waniliowym i cukrem brązowym, aż przestanie się pienić. Po schłodzeniu łączymy ze spirytusem. Odstawiamy do \"przegryzienia\".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak