Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka śledziowa z fasolką szparagową

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 400 g
śledź 250 g
cebula 1 szt
natka pietruszki pęczek
sól do smaku
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka śledziowa z fasolką szparagową

Śledzie umyć, oczyścić, wymoczyć przez kilka godzin. Następnie usunąć ości i skórę, drobno pokrajać. Fasolkę opłukać, przyciąć końce, usunąć włókna i ugotować w małej ilości lekko osolonej wody. Po ugotowaniu osączyć, pokrajać na drobne kawałki (2—3 cm). Fasolkę wymieszać ze śledziami, dodać drobno posiekaną cebulę i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dobrze wymieszać, doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny. Podawać z pieczywem jako przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak