Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka rybna z galaretą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 20 g
woda 4 łyżki
sok pomidorowy 1 szkl
chrzan 1 łyżka
sok z cytryny 2 łyżki
jajko ugotowane na twardo 1 szt
cebula 1 szt
seler ugotowany 1 szt
majonez 5 łyżek
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ryba 300 (gotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka rybna z galaretą

Ugotowaną rybę oczyścić z ości, pokroić na małe kawałki. Żelatynę namoczyć w zimnej przegotowanej wodzie, zagotować, ostudzić, wymieszać z sokiem pomidorowym, dodać chrzan, sok z cytryny, sól, pieprz oraz sok z wyciśniętej cebuli. Wstawić do lodówki na 2 godz., aby galareta skrzepła. jajo i seler pokroić w kostkę, zastygniętą galaretę pociąć na kwadraciki, wymieszać z ryba, jajem, selerem, przełożyć do miski, przed podaniem przybrać majonezem i i posypać natka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak