Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledź z porami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 4 szt
śledź 2 szt
jajko ugotowane na twardo 2 szt
majonez 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
pieprz kulki 4 szt
ziele angielskie 3 szt
sól do smaku
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: śledź z porami

Pory starannie oczyścić i umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie z listkiem laurowym, pieprzem i zielem angielskim. Po ostudzeniu i osączeniu pokrajać pory na małe kawałki. Wymoczonego śledzia sprawić, obrać z ości i skóry, odfiletować i pokroić w kostkę. Połączyć pory ze śledziem i wymieszać z majonezem. Sałatkę przełożyć do salaterki i posypać drobno posiekanym jajem oraz natką pietruszki. Podawać z pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak