Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wytrawna wątróbka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 1/2 kg
cebula 1-2 szt
wino białe wytrawne 150-200 ml
sól
pieprz
jabłko 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw
oliwa 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wytrawna wątróbka

Wątróbkę kroimy w skośne plastry- opruszamy pieprzem.
Na rozgrzaną na patelni oliwę wrzucamy pokrojoną w plasterki cebulę i połowę jabłka także pokrojonego i przyprawiamy Kucharkiem- dodajemy wątróbkę i podsmażamy kilka minut z obu stron.
Zalewamy wszystko winem- dodajemy drugą połowę jabłka- dusimy- na koniec doprawiamy solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

calliope 26.10.2011 14:03
fajna :)
iga2 17.09.2011 20:07
pycha
Haneczka1 06.07.2011 22:05
na pewno pyszna :)
Krystyna32 06.07.2011 08:20
pycha
FAFIK 05.07.2011 18:14
Pysznie wygląda!
halina17 05.07.2011 15:29
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak