ptasie mleczko

ptasie mleczko

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żelatyna

    1 łyżka
  • kremówka

    3/4 litra
  • cukier

    4 łyżki
  • czekoalda biała

    1 tabliczka
  • mleko

    3-4 łyżki
  • galaretka

    1 szt.
  • owoce

    30 (w takim smaku jak galaretka)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obie galaretki o tym samym smaku rozpuścić w szklance gorącej wody. Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej wody aby napęczniała następnie dodać ja do galaretek. Ostudzić. Owoce zasypać cukrem i zagotować. Jeżeli są to maliny lub jeżyny przetrzeć przez sito aby pozbyć się pestek. Kremówkę ubić i połączyć z owocowym musem i ostudzonymi galaretkami. Schładzać w formie całą noc. Na drugi dzień w garnuszku połamać czekoladę i dolać mleka. Stężałą galaretkę podzielić na kwadraty i każdy jeden zanurzać w gorącej czekoladzie. Pozostawić do przestudzenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mili_kati

07.11.2010 19:17
muze spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat