Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół z młodymi warzywami i kartoflami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kura młoda 1 szt
marchew młoda 3 szt
seler młody 1 szt
pietruszka młoda 2 szt
kostka rosołowa 2 szt.
por 1 szt.
sól 1 łyżeczka
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: rosół z młodymi warzywami i kartoflami

Oczyścić warzywa, kurę, zalać zimną wodą, zagotować, dodać 1 łyżeczke soli, po około 10 minutach zaczna pojawiać się szumowiny, ściągać je tak długo, aż przestana sie pojawiać. Dodac kostki rosołowe, zmniejszyć ogień i gotować do miękkości, doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Podawać z makaronem, kartoflami, mięso wyciągnąć na oddzielny talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bejciu24 07.07.2011 20:13
moja teżulubiona
Beatris 06.07.2011 11:28
Rosół to moja ulubiona zupa.
Jolanta_P-S 06.07.2011 06:37
Nie, bo cebula wyszła, dałam por
pacpaw 05.07.2011 20:36
piękny pomarańczowy kolor, skórki od cebuli nie dodawałaś?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak