Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z dynii

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg
mięso mielone 30 dag
PUSZKA POMIDORÓW 1 szt
cebula 1 szt
śmietana 1/2 szklanka
masło do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy do smaku
żółty ser starty 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z dynii

dynię kroimy w kostkę, gotujemy w osolonej wodzie. cebule obieramy, drobniutko siekamy i szklimy na maśle, pomidory kroimy w kosteczkę i dodajemy do cebuli. Dusimy pod przykryciem, gdy sok odparuje dodajemy śmietane i dusimy kolejne 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Mielone podsmazamy na maśle i dodajemy do pomidorów i cebuli. doprawiamy. Naczynie zaroodporne smamarujemy masłem, wkładamy dynię, na to mielone z sosem, a na wierzch posypujemy serem. Zapiekamy około 30 minut w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa1 14.07.2011 23:44
super
Małgorzata106 27.02.2011 21:33
super
mundek1011 03.09.2010 21:11
uwielbiam dynie!
Patrycja40 15.07.2010 08:26
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak